Friday, April 8, 2011

sape kata saye xboley mengidam even saye xmengandung?


ye.. aku skang tgh mengidam.
bkn tanda-tanda hamil ye. *aku sepak laju2 kang! haha
bagi lelaki yg tgh bc skang..korg jgn hengat perempuan yg blum kawen lg pun xbley mengidam ye...so xpelik ye...
tapi pelik bile laki yg belum kawen mengidam mcm2... haha. buang tebiat ke?..
xkesah lah uolsz!!
jom jump2 to the topic. hahaha

aku bkn nk mkn pizza ke ikan sweet sour ke...hape ke..
just mengidamkan kuih feveret aku...

mempekenalkan............


petama... the one n only.... kuih WADEH DEH DEH DEH DEY!!!!!!!!!!!! hahaha
teliur da ni tgk gmbar.. kalau bukak puasa...ni lah kuih yg aku cari smpai dpt... tingat plak ms bln puasa yg lepas.... aku ngan DIA xbley nk bukak puasa sm2 mcm hari2 biase.. sbb DIA ade jamuan bukak puasa kat fakulti... so..mkn sendiri2 lah.. then... DIA belikan aku kuih ni... mcm buat surprise plak.... DIA tahu aku mcm histeria suke kuih ni....waaaaa..teharu uols...pasal kuih pun b ley teharu kan...mampu???? haha... nanti aku kawen... aku nak ade kuih ni jugak... hmmmm cdap nye... nyum3....


kedua....KARIPAP PAP PAP!!!! epok2
dlm byk2 gmbar karipap..knape aku pilih gmbar ni..sbb gmbar die sebijik mcm karipap family aku... eceh... xyah la wat2 tanye "teh! bile kau bukak niaga jual karipap??"... cubit mulot tu nk??? hahahah... famili aku bile gathering mmg suke wat karipap sm2... n tulah karipap yg paling sedap n serasi dgn tekak aku... xde sp dpt tanding lg karipap resipi mama aku.. mcm org kata.. air tgn mak kan... tp kepada mak2 kat luar sn.. xyh la rs tecabar plak dgn kepakaran mama aku buat karipap ye.. sesungguhnya mmg lumrah hidup bila anak akan ckp masakan mak die la paling sedap d dunia... hehehehehe.. kan!!!!!!!!! yg penting... aku dpt rskan gmbar karipap kat atas ni di snap ms tgh panas2 lg.. wuuuuuuuu... (telan air liur)...erk!


ketiga .... the softest kuih fav aku....KASUI!!!!!!!!
ni plak mmg kuih fav aku selain dua kat atas ni... be4 aku knal kuih ni.. aku ske kuih lompang...org kata..lompang n kasui ni lebih kurg.. tp pd aku..XSAMA !! .. ni pun antara kuih yg aku akan cr sehingga lubang cacing tuk mkn bile bukak puasa...erk! tipula kan smpai lubang cacing kan.. xmuat masuk KOT.. alah!! perumpamaan je wey.. alaaaaaaa.. menci la uolsz... hahaha... mak DIA penah buatkan utk aku.. sbb aku teringin.. ngeeeeee.... mekasey ciksom..ngee


keempat...... SS ALI !!!...erk.. bkn2.. tu nm pembuat kuih.. POPIAH BASAH !!!!!!!! brand WAJIB SS ALI ye... ss ahmad ke.. ss abu xmen... xnak.xnak..
ok..ini pun wajib uols..... gmbar kecik la pulok... xde yg besor...xpelah.... setiap kali balik ipoh.. mesti minx ayah belikan...... pure SS ALI punyer k... xlupe juge.. "sos tu biar lebih skit ye ayh..bg melimpah2" .... hahaha... ayh pun turuti je kerenah anak2 die... syg ayh!!! suke tau belikan ape yg kitorg ngidamkan.... AYH LA AYH PLG BEST KAT DUNIA. skali lg... kpd ayh2 kat luar sn..tidk perlu tecbr ngan ayh aku..sbb anak anda pun akan ckp bende yg sm.. heeeeeeeeeeee......


pendek kata.... kalau makan kuih2 ni kat kl..rasaye mesti x sm mcm aku makan kat hometown.. pesal ntah le....even aku tau..kat snie pun boley cr.... tp..tetap aku ngidam kan yg dekat area hometown.. maybe sebab dr aku kecik aku enjoy makan kuih2 ni kat sn... suasana masa tu pun len.... feel gile makan.

uolsz xdeke ngidam2 kuih fav cm akuh ni????? hm...kalau ade...sila tinggalkan komen... wah !!!! da mcm ape da.. ok..itu sj.. tenkiu sbb baca.wink2..

6 comments:

AUDY said...

sy ngidam laksa !!! emm. kuih ape eh yg sedap skg. hahaha

sehakeen said...

okay,tempting gila post kau kali ni
nak makan,nak nak nak!! nak semuaaaaa
T__T nangis nangiss

hanie bonie said...

audy : laksa???? jom dtg umah.. nanti suh mama mask.. eh2... awk msk sndiri kan buley.... hehehe

hanie bonie said...

seha.... hahaha... aku ni da teliur smpai nk nangis tau x... nak jgak! nak nak nak!!!!!!!!!!

sehakeen said...

aku baru lepas makan popia basah! yeayy!

hanie bonie said...

perlu la..ko nak bgtau kat snie!!! asl ko x 'caps lock'je.. hahahahahaha..cis!..ko kejam T__T