Sunday, April 24, 2011

Nak Pakai Skirt Cm Ni Pun Okeeeeeee.


sp kata skirt plain TAK BOLEY match dgn baju plain??
sp kata nk pakai skirt ni complicated???
sp kata skirt susah nak match???
SAPE KATE????? angkat tgn mcm saye.... *udah2 le usop.suke nk interprame.

smlm g sunway ngan kkk aku.. jmpe skirt faveret n yg aku cr slama ni. jmpe jugak kan. senyum pun smpai ke tlinga. selamat bile aku dgr abg seller ckp ..

"miss, that one free size"...

ok mekasih.. aku da bg kau untung. hahahahaha. kalau aku nmpak hurup "S"... da lama aku carik2 gunting skirt tu. hahahah.

so today, ati aku baik sbb nak bukak mata people yg ckp susah sgt nak match kan bj dlm pemakaian skirt. tu smua tipu. haha

APE YG AKU BUAT????

bahan2nya........................... hahahahahahahah


FIRST : black t-shirt yg xbrape longgar n xbrape ketat. scarlet punyer.. RM10 je... oklah! kain sedap.
SECIND : skirt orange kaler. haha. mmg aku sngaja pilih warna ni. sbb 1) aku xde skirt wana ni. 2) aku rs y not try orange plak.. cz asyik pakai wana dull je kan.

siap2....TADA....HASILNYEE...


simple. but aku ske lah. xserabot. aku pakaikan BELT sbb nak naikkan skit aura 'the look' tu... kalau aku xletak BELT ati aku ckp "is there something missing or what....." haha ....

kalau xde belt..korg bley pakai accessories lain mcm......

necklace yg panjang


OR

bangel mcm ni ke...


OR

gelang biase yg banyak2 tu pun buley...


JANJI..... korg pandai2 la pakai... jgn smpai jd SERABOT plak ye.... heeeeeee

ok.CLOSE UP SKIT.

ok x??? korg rs? ape2 pun... depends pd korg yg nilainye. heheheheh. pd aku ok je... kalau xok..pandai2 korg touch up ikut kesesuaian msing2.

perhatian : kalau skirt kedut2, tlg gosok je... skirt kalau berkedut2 BUKAN FESYEN YE... tu PEMALAS namanye. hahahahaha...


hati.halus.hanie : knape aku suke skirt design tu... sbb die ade lipatan byk2 kat atas tu.. n aku xtau knape aku suke bende tu. hahahaha.

6 comments:

mizzbutterfly said...

cikgu....i teringin gak nk paki skirt...tapi monntoottt bessshhharrr la..huhuu then wat...i nk pergi amik kursus menjahit...igt nk blajar jahit baju kurung...tp die open class untuk jahit skirt...aiyakkk..terus igt u cikgu...heheheh

hanie bonie said...

celah mn yg besar.. xnampak pun.. cantik2 je ngan bdn cik wani oi.... bkn nk ckp la... i pun bontot besar... actually bontot besar kalau pakai skirt lg nmpak cantik uolsz.... nak2 lg kalau pinggang kecik..bontot besar.. hots giler uols.... hahahah...

jahit la skirt!!! pegi! pegi!!!! bley jahit tuk cikgu!!! =))))

Siti Fatimah Musa said...

lawa la skirt oren..
tpi org baru nk start pkai skirt2 neh..so myb nk beli kaler lmbut2 je kot..tpi oren nie cam hot la..wow..wow...hehe

ikan said...

menuju hana tajima skang teh ieye ..? i suka tgok u pkai tudung gaya tue .. nmpk laen sgt2 :)

hanie bonie said...

cik TIM : heee.. sm la..dulu awok pakai wana lembut2 dulu... then da lama br brani pakai wana kalerfull sbb busan tgk diri kat cemin yg penuh dgn keDULLan. hahahaha... try k!!!! mesti nmpak cantik n ayu jek.. =)

hanie bonie said...

INCIK IKAN : rindu2!!!!!! menuju ke hana tajima in silence... sbb nmpak laen la, i xpakai. haha.. mungkin sdg mencari keberanian yg tekal utk memakai di luar... hahahahhaha...