Monday, April 18, 2011

nak pakai EYELINER ??


sape2 pun suke pakai eyeliner. ade 3 jenis eyeliner.

1) liquid eyeliner.
aku mmg suke pakai barang revlon. perfect!!! ngeee


2) pencil eyeliner.
beli yg ade span kat hujung tu supaya sng nak pakai bile nak blend.


3) gel eyeliner



tapi aku prefer 1) & 2)
mata aku bile dibuka, die terlipat dgn kelopak mata belah atas. so........... aku prefer pakai LIQUID EYELINER . utk sp yg senasib ngan aku... sgt digalakkan pakai liquid eyeliner. sbb bile pakai PENCIL EYELINER.... bile mata bukak n terlipat, dgn otomatiknye korg akan nmpak ade garisan lg satu kat kelopak korg. dan itu sgt messy n x cantik!!!! biasenye, liquid eyeliner WATERPROOF n pencil..tidak!

CARA NK PAKAI.
ATAS MATA

mulakan drp TENGAH atas bulu mata..... start dari TENGAH smpai KE LUAR. bile da kemas, br smbung dari TENGAH KE DALAM MATA.. then......SIAP belah atas!!!!!!!!!!! ngeeee

BAWAH MATA

bg bwh mata. terpulang pd korg. boleh pakai full or half full or xnak pakai pun.
kalau nak nmpak mata besar : pakai separuh di bwh mata. ok!!!

TIPS LAIN :

1) bagi yg ade mata mcm aku yg jenis belipat ni, if kalau xsempat nk pakai LIQUID eyeliner or terasa mcm over plak nak pakai padahal nak pegi kedai runcit je..... (haha) so u all still bley pakai pencil eyeliner... tapi nipis2 je.. hehe

2) kalau nak outing n nak pakai LIQUID EYELINER.... utk bwh mata, u all bley pakai pencil je... supaya die nmpak kemas.... susah skit nak pakai liquid di bhgian bwh mata.

3) setiap kali kalau u all pakai eyeliner bwh mata x kira la dgn PENCIL ATAU LIQUID OR GEL.... adalah digalakkan u all blend dengan berus supaya XNMPAK MCM KORG MELUKIS kat mata tu.. hehehe

4) sebelum pakai eyeliner... digalakkan jgk korg tempek bedak n letak base eyeshadow skit kat mata... ala2 warna tanah gitew.... biar kasi eyeliner tu cantik, kemas n tahan lama skit.. okey!

LAST SEKALI

perlu ade makeup remover.
aku lebih suke gune maybelline punyer.. sbb aku de jugak pakai brand lain.. tp xselembut ni.. n pakai ni jugk sng nak tanggal makeup mata. BUT this one FOR EYE n LIP ONLY !!!

sekian.


4 comments:

Noraini Salleh said...

sila ajar sy yg x reti ni..wuhu~

hanie bonie said...

hahahaha..okey!!!!!! upah!!! upah!!!

siti khadijah said...

macam best je.hahaha

hanie bonie said...

mestilah best!!!! hehehee