Wednesday, November 3, 2010

lg psl marketing.





haih! tgk gmbar ni mmg sbijik la dgn ape yg aku ngah hadapi skang. asyikkkkkkk nk pk psl duit je. duit! duit! kalau ko dtg bergolek2, mst aku dpt mkn aym golek! *haha motip!!. berckp psl marketing. mstla psl duit kan. *xkan tbe2 ckp psl jodoh plak kan!.

as u noe, aku pengarah marketing bg ABADI * Aminuddin Baki's Annual Dinner of Inspiration. hamik kau!!!! xde nm panjang lg ke weyh!!!!!!! haha. target? ... rahsia2... well, sbg pengarah marketing..aku ade target aku sndirik. 1st2 org tau, ramai org ckp susah. ok, ni bkn susah yg buat exm esei tu ye.. ni SUSAH YG BETUL2 punyer. gilak punye susah!!!! diorg la ckp. smpai ade yg suh aku pi tukar post lain. hamboi! kau ingat ni event bapak aku punyer?????? ckp biar logik bro.

biasela kan.. org tau aku de kebolehan nk jd ckgu. tp utk marketing... hmmmm....diorg pun xtau nk ckp... pendek kt, TAK YAKIN ngan aku lah. * pg kedai oder cheese, CIS!!!!! tp aku xmelenting or marah pun, sbb jn kata diorg, aku ms mule2 dpt post ni pun aku BLUR kejap. knon mcm malaikat lalu gitew.... haha..mereka2 yg aku maksudkan of coz la bkn crew2 ABADI la kan.. diorg je yakin ngan aku. ntah ape yg watkan diorg yakin.. agaknye be4 pilih tu, diorg tanye cermin mak tiri snow white tu kot. yg "mirror2 on the wall, who's the best................marketing "*gitewwwwwwwww la kan.... haha. ntah2 pakai cermin tandas je. wahahhaha.

lg org x yakin ngan aku, lg aku nak buat. so, skang ni da bdk2 marketing tgh jalankan plan diorg spt yg aku expect. bdk2 marketing juge sungguh bagus!!!!! xsia2 aku amik korg. smua aktif2 blaka. xde yg pasif. haha. amiiinnn... arap2 nyer kekal la sikap tu smpai bile2.... aminn*amin cepat wey..

mst korg nk tau plan we all kan. actually plan nyer masih dlm planning. haha. selai p minx sponsor ke syarikat mknan, minuman, buat jualan yg da biase org buat tu *mmg kne wat pun... kitorg plan nk wat program!!!. program ape... insyaallah kalau jd aku uar2kan. ok. penyertaan yg menderu2 adalah sgt dialu2kan. adiah?....dun wori, aku try mau dptkan okey!!!

"ko wat program ni tuk ape?..smata2 utk dinner???"

ye!!! nape aku wat program instead of pg jln2 cr sponsor??? sbb sukar bg org tuk bg duit kat kite sng2 utk perkara yg tdk bermanfaat spt dinner. sp kt dinner bermanfaat??? dinner nk enjoy je lebey.. kan??? so, utk menyenangkan kerja aku... aku jdkan program ni alternative utk dpt kan sponsor... ok x? ok x??? berdsrkn felo, jaksa, penyelia smua....stuju sj ngan program yg aku nk jlnkan. tp masih dlm mode 'researching' sbb aku kne timbal balik untung n rugi yg aku akn dpt PLUS pekdah2 PLUS maslh2 yg mayb akn belaku... n smua2 la..*wah! sgt detail keje ini. haha.

so, ape yg aku harapkan!!!! aku harap to readers2 entry ni, kalau de maklumat or yg penah wat marketing *xkesahla tuk event ke, dinner ke...wateva la... pls pls pls... sokongan, nasihat, pendapat n suggestion ttg tmpat yg aku bley AIM sgt2 lah dialu2ka n dihargai...... stakat ni... akuda de senarai tmpat yg perlu dituju... tp kalau ditmbah dgn bantuan uall... kerje bahagian aku akan jd sgtlah perfek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sekian ~tehmarhainimohdhassan=)

p/s : ape gune blog klu xdpt tolong sm sndirik kan...ye ye aku tau bende ni susah... sp lg nk support aku kan kalau bkn u all.



3 comments:

mizzbutterfly said...

all da besh cikgu...!!! carik duet..ayah cikgu kan mcm byk link dgn org kenamaan kan..dari situ bolh mintak duet...kalo nk mintak duet dkt company...mcm kedai mknn ke..better cepat..sebb skrg da bln nov... so dorang akan close acc b4 new year..tp still have a chance nk mintak bajet untuk becoming punye belanjawan... huhuhu...

puja said...

dun worry be happy! :)
erm, nak senarai nme syarikat?
buat jualan kat pmf semua fac. then bukak je booth jualan kat ape2 event la, then wat mass mrketing dr awal.g kedai mamak. sng dpt tp sll die bg brg la kan. selalunye the smaller the organisation, lg sng nk dpt.kedai2 runcit pon sng dpt.yg pntg t-shirt korg 2 kene dpt hrge murah gile2..kalao dpt untng rm 8-10 mmg terbaek..then yg pntg try usha2 sape2 yg ade contct besar.ha!2 mmg bgs sekali. y not korg wt some pertndgn trbuka futsal o wht so eva permainn kt dunia ni so dpt gak income masuk tp brt cketla kan. buat bengkel bebayar pon ok!ade byk lg boleh buat. tp byk pulak nk cte kt cni..good luck k.

hanie bonie said...

wani : waaaaaa...u sgt take care tau..syg wani..... kalau diorg nak tutup acc pun tutup la.... janji be4 tu wat la appointment awl2 untuk next year tu kan kan kan... ok..da situ ade plan da..hehehe

puja : i neeeeeeeeeeeeeeed uuuuuu!!! sob3....puja!!! yg program futsal tu la event yg kitorg nk wat ni..tgh odw...sm ada jadi x jadi je... cume ade felo yg xstuju..sbb katanye rugi.. haishhhh..geram la...sbb da nak wat persiapan da ni...hmmmm..walaupun x byk kan.. mcm tu cara gak nak wat marketing kan.... huhhu... xpe... kalau ade paper kan... msg kat fb or kumen je kat entry2 x bekenaan pun xpe.... pertolongan anda sgt2 la dialu2kan.. hehehehe...