Wednesday, June 16, 2010

ni lah akibat kalau dpt kawan mcm SHIT

aku pnah ade seorg kwn dlm idup aku. she's d biggest loser!!! die untung sbb org keliling die smua pcykan die... n very optimistik ttg die... puji2 die... padahal... aku n beberapa kwn len da nak termuntah2 dgr org duk puji die sbb realitinya die xlah mcm tu.. dengki??? hell no!!! aku adalah salah seorg mangsa sikap die yg sgt lah SHIT!!!! skdg2 aku sian die gak... smpai biler aku nk mrh mcm ni kat die.. tp biler aku knang2kan balik ape yg die wat kat aku n bestie2 aku... tbe2 aku rs nk p amik parang n kelar leher die smpai mati... dulu aku slalu ckp kat diri aku... 'xpe hanie, anggap ni experience ko, so that u will stay aware after dis'...tp dsbb kan prangai die ulang lg pd bulan2 yg lalu... aku tergerak ati nak luah kan smua kat blog ni.... perkara yg sm die ulang cume berbeza tmpat..n berbeza org.. tp sama mangsa.. pd saat tu..aku rs teramat lah bodo sbb lepas kejadian yg pertama.. aku percy yg die xkan ulang lg...yela..usia makin meningkat..kut2 la matang la bdk ni.. tp rupenye x tobat2 lg die ni... die bolah diibaratkan manusia bertopengkan setan... manusia berkepala ular... talam dua muka... n back stabber... n seangkatan dgnnye... ape nk buat.. sp suh aku pecayakan die sgt..last2 aku jgak la yg kne.. pdn muke aku!!!..tp aku bersyukur sbb aku da lama sdar yg kau tu mcm tu.. terima kasih Ya Allah sbb realize kan aku.. kau datang cr aku ms ko sedih or ko xde kawan je.. dan aku yg sgt berlembut ati ni xsampai ati nk halau kau yg dtg jmpe aku menanges2 ttg problem kau. itu aku IKHLAS nk dgr problem kau..tp kau tu yg x ikhlas nk kwn ngan aku. kau mmpermainkan aku... KAU GUNEKAN AKU!!!!! wtf!!! yg paling aku BENGANG giler biler kau jaja citer aku kat org yg penah rapat ngan aku yg skang ni mereka smua x rapat da ngan aku. ape mslah kau? kau dengki ek?? kau tak ske ek diorg rapat ngan aku.. bia ar.. yg kau xpuas ati np?? da smemangnya ati aku lg baik dr kau. trima lah hakikat!! kau ni patut bersyukur.. tp kau mmg xske org lebih dr kau kan. buang je la sikap ko yg busuk tu kalau ko nk frenship ko kekal.. aku sgtlah bersyukur giler sbb aku sorg yg still stay n kene menghadap muke ko.. naseb bek bestie2 aku xyh nak deal ngan ko. atleast aku sorg je yg mkn ati. skali lg ko sentuh kwn2 aku... nahas kau!!!!

p/s : ni hanyalah skdar luahan smata. aku nk u all bukak mata besar2 ngan org sekeliling kau. be aware!! solution of my problem is????..jauhkan diri dr die sbb bdk ni kalau ditegur tetap xnak mengaku salah die... n lg satu perangai die mmg cm tu.. so..xleh nk wt pe...


12 comments:

jaja said...

talam 4,5 muka..bukan dua je org camni..
bia jahat d luar..jgn luar baik, ALIM, muslimah terbaik, tapi dalam busuk... munafik namanye...

nasihat tuk org ramai :

jgn terlalu mudah terpedaya ngn kata2 orang yang npk baik ni... ade otak barakal, fikir dulu sebelum buat assumption kt someone. jgn jd bodoh dok pcaye bulat kata2 orang.kata bijak pandai..

mizzbutterfly said...

cikgu da marah la..kan takut..uh..ini la manusia..senaseb kah kite..tak pe..ALLAH adilkan... buat jahat..di balas la jahat kan.. tq for remind me by ur words...cikgu :)

hanie bonie said...

jaja : thats really CORRECT!!!!!!

hanie bonie said...

mizbutterfly : betull Allah itu adil...bia die dpt balasan yg setimpal...kalau xkat dunia..akhirat nnt die dpt gak..huhu...ckg geram au..tp apakan daya..ngan u all je ckg dpt luahkan..huhu

IKA said...

siapakah ini?

Anonymous said...

post itu dibuat dgn dell baru..hahahahahahahahaaa

Anonymous said...

post itu dibuat dgn dell baru..hahahahahahahahaaa

nAzri said...

post itu dibuat dgn dell baru..hahahahahahahahaaa

nAzri said...

post itu dibuat dgn dell baru..hahahahahahahahaaa

hanie bonie said...

ika : u noe who....

nazri : ape ke siot je bdk ni....hahah..sengal2...diam2 sudah..haha

Anonymous said...

i know who.. ;)

hanie bonie said...

haha..tau xpe..huhu