Thursday, April 12, 2012

alami gegaran kat penang.

penang bridge mmg well known...cuti ni stay penang.. kat georgetown..ayh mama n kkk smua kat sn.. holiday sn mmg best.. but..end up ngan experience merasa gegaran gempa bumi..sinie pun terkene tempias drp gempa bumi acheh..trauma pun ade.. sbb ms tu mkn dekat fud court..then suddenly bergoncang building tu...nasib bek sekadar gegaran je...ramai org lari kuar mall..lega..tp still takut.. sbb xpenah dlm hidup aku merasa gegaran gempa bumi..mule2 ingatkan aku penin..ms building begoyang..siyesly smua dlm fud court tu terdiam jap 1 saat. aku pndang kkk aku.. kkk aku pndang aku... then..apalagi smua lari.. dsbbkan d fud court located level plg tinggi... thats y sng terasa.. but.. mall tu x tinggi mana pun... haish!!! mau x cuak! ms tu aku pk.. haih! aku ni xkawen lg.. nak berbakti kat makbpak pun rs x ckup2 lg... huuu. *boleh plak kan..* ..ape lg.. balik lah kan!!!! kakak aku lari.. yela... takut.. bergoncangnye smpai meja jalan2..wuuuu menyeramkan..betol xtipu! aku bkn kaki dvd. huhu... tp pape pun alhamdulillah... amaran tsunami pun ditarik balik..so xde pape... but but but... people..be ware k..Allah da bg warning tu...

cuma pelik.. bygkan building tu da mcm terhayun.. begegar.. y still ade people yg masih tunggu n xlari kuar building pun.. dgn anak2 kecik lg... kalau mall tu runtuh..it definitely TAK akan amik masa 30 minit tp 1 saat je akan fell down.. jgn amik remeh hal2 sebegini ye... *peringatan*

now kat ukm da.. ;) ..settel beli sticker pak gad.. nak bayar yuran td kat canselori..tp telambat 1saat... kakak kaunter da kemas2... sian plak kan nak punggah balik.. so..pg esok je...


2 comments:

Rozuan Ismail said...

mesti takot. haih, x dpt bygkan.

hanie bonie said...

sangat!!!!!