Friday, July 30, 2010

ketawa melihat 'budak2' excited jejak ke 'ladang ternakan'... haha

ok... mula2 mst u all blur. story ape plak la yg aku nk cite kali ni. xpe2.. aku akan cite dr A sampai Z. tp xde la citer detail sgt. maybe K smpai M aku skip kot. hahahaa.

alkisah bermula pd jam 4 ptg td aku ngan nazri serta mreka2 lain konvoi p dengkil cz diorg nk beli guinea pig. n aku ngan nazri je yg tau tmpat yg mereka cr tu. sbb tmpat tu agak la murah+berpatutan+byk choices. =)

mereka2 yg aku maksudkan adlah :~

cik sherah yg HOTss..
cik aisyah yg canteks bermata BIRU..(sgt biru ye=))
incik topexx jusoh yg PLG EXCITED nk beli guinea pig itu..
kwn incik topexx yg XTAU NM..
dan..
incik syafiq yg bekalkan kami smua biskut OREO.. haha

perjalanan bermula ke dengkil bila smuanya kelihatan bermuka teruja giler. mcm ni lebih kurang..
well, xsbr2 nk tgk gp kan. padahal aku n nazri bermuka biase2 sj. sbb da slalu pg. pendek kata, kami adelh regular customer. haha. odw ke sn tbe2 aku dpt maklum bls dr akk yg jual gp tu. die kata...

"maaf, akk busy, dtg esok boley".

jd, pd ketika ini kitorg pun bentikan kereta di suatu tmpat utk inform pd incik topexx n kwn2 die psl hal itu. mereka nek motor k. berketawa dekah2 kami apabila melihat wajah2 pilu+hampa+grm dr incik topex + incik syafiq teutamanya. mcm ni haaa..or maybe cm ni pun de..
mcm ni pun de ntah2nye.. haha.
dan last2 kami pun decide, nak pg jugak ke sn cz nk tgk jln ke sn. so that, mereka2 lain tu tau la jln ke sn nt.

perjalanan tetap diteruskan even kami dlm kereta boley nmpak wajah2 incik2 motosikal itu sedey nk mampus. hahahaha. da mcm muka putus cinta je. hahaha. sdgkan kami dlm kete ketawa x henti becakap psl diorg. hahaha

brita bek apabila akk yg jual gp tu bg msg, die kata....
"kalau de yg berminat, beli la. harga gp yg area sekian sekian sekian adalah... bla bla bla. akk da gtau mertua akk da kat umah " (anda sndiri boley rs kan betapa hepi nyer biler mereka dgr brita ni)..

smpai di sn. muke mereka of course la sgt terkejut+ teruja. sbb choices byk giler.. mcm2 gp ade kat situ. xdpt beli pun, cuci mata pun ckup la. mst puas. sekali lg muka sy n nazri tidaklah se excited mereka sbb kami da biase. hahaha. sgt la riuh ye keadaan di sn....riuh yg aku maksudkan bkn sj sbb mulot mereka2 yg lain tu riuh. malah incik angsa yg suke nk kejar2 kami. erk. sgt mnakutkan. hahaha. n also xlupe pd kambing2 yg asyik mngembek panggil nm incik topexx... hahahaha. well, snok lihat diorg hepi. last2 merkea beli gak gp tu.. kami pun start ejin pulang ke ukm.

malangnye, HUJAN. hahaha. sian pd incik2 motor skalian sbb terpaksa meredah kesejukan senja2 begitu. hehe. xpelah.. ujan pun berbaloi. hehe.

so kpd bakal2 bapa : jg lah elok2 gp tu k.

1 comment:

Privacy_Resident said...

GP tak nak kuar. duk dalam rumah je (aku wat dia rumah). hoho.. sedih sedih!