Wednesday, November 30, 2011

bila dah baca, mungkin boleh muhasabah diri.

rambut sm itam ati len2.. ade yg putih bersih... ade yg coklat skit.. berkudis mungkin... yg penting, aku bkn maksum.. aku ngaku hati aku xdelah sebersih mn.. tp masih mencari2 pencuci yg ilangkan segala kotoran hati....

aku xjauh dr melakukan kesilapan... baik kepada Allah mahupun manusia sndiri.... aku xkuat... tp aku tau kekuatan aku... aku sabar... turunlah segala dugaan skalipun... sabar la jalan mula dan akhir aku meniti dugaan2 sekeliling...

aku x melenting... jauh skali nak menyalahkan sesiapa... org kata berbuat baik dibalas baik.. berbuat jahat dibalas jahat... walaupun bende tu kdg2 xdela jd directly pd aku.. tp aku bepegang dgn kata2 itu...

kalau aku salah, aku minx maaf tanpa segan silu... tp kalau aku terluka, aku x mengemis meminta kau nak minx maaf... bak kata org jujur, "ape perlu aku meluahkan,sdg kan hati aku tidaklah ikhlas".... PANGGG!!!!! rs kene tampar.. tp ade betulnya.. jgn lah ucap kalau kau xikhlas... drp ati da terkoyak, ibarat ditambah pulak berkudis, bernanah..

yalah, siapa yg tak mahu rawat ati yg luka pedih..kalau ade minyak.. dah aku belah2 hati nak letak kan minyak..tipulah kalau aku ckp "Segalanya aku tahankan sj"... dgn org, aku bley lah tipu.. dgn diri sndiri??? hmmm...

mungkin aku mmg slh... dan aku slalu anggap diri aku betul.. mungkin... walaupun aku terlalu naif sbenanyer... org pijak kepala sndiri pun x sdar2... terima kasih pada yg menyedarkan..hmm...terlalu baik pun slh... terlalu jahat pun slh...

sekali lg.. aku x mengemis nak kau minx maaf dan melutut pd aku.. kalau dulu... aku slalu ckp "say SORRY is more than enough"... tp skang x lagi.. sbb bila kite terlalu mengharap sesuatu berlaku.. mst x berlaku... hmm, norma kehidupan.

mmg ade sekalumat kecil dlm ati aku ade prasaan kecewa... atau dlm kata lebih moden.. frustration... tp ape aku nak buat.. buat aku ape menunggu bende yg mmg x akan dtg pd kite... mcm membazir masa...

mcm entry ni.. kalau korg baca.. mst korg anggap aku adlh antara manusia2 yg dapat bertarung mencari penawar hati...hebad kan! tp aku x sekuat itu. blogger biasanye akan tulis ape yg die rs. tp aku tulis untuk melembutkan jiwa aku sndiri. mungkin antara statement di ats adalah statement motivasi utk diri. setiap persoalan ada jawapan. setiap racun ada penawar. mungkin ada yg bc entry ni mcm xde hati.. tp mungkin korg akan berada di situasi aku suatu ari nanti.

terima kasih membaca.




4 comments:

AUDY said...

i'll always be right here if you need something. Jangan sedih. Saya dapat rasakannya :( saya faham. sabar ye syg..

Anonymous said...

sorry to hear that...huhu......cant say anything other than wish u can through this.....of course u can...the least u can do to people who make u through this is just smile and walk like people who dont give a damn.....

take from me, i always believe that theres always someone for someone who deserve...it applied to love-mate and friends....

p.s: u always have me as cmpny to hate those people who hurt ur feelings....

hanie bonie said...

huge tengs to u. really cant say anything but i wish to. sp ni eh? tp ape2 pun... tengs byk2... at least there is someone yg phm entry ni mmg dah memadai. =)

L!iena Lyn said...

huuhuhuh..sedikit sbyk jugk mmberi muhasabh dri kpda liena jgkk..kenpakh k.teh..??..any problemm..??....tdi nmpk k,teh ngn si diaa..wink2...:)